Uleiul de nuci este o sursa de antioxidanti si acid elagic. Prezenti in uleiul de nuca, antioxidantii au un rol important in eliminarea toxinelor si a diverselor substante nocive din organism. Este de asemenea o sursa bogata de cupru, mangan si melatonina, hormon responsabil cu reglementarea ceasului biologic al organismulului.
Uleiul de nuci este o sursa de antioxidanti si acid elagic. Prezenti in uleiul de nuca, antioxidantii au un rol important in eliminarea toxinelor si a diverselor substante nocive din organism. Este de asemenea o sursa bogata de cupru, mangan si melatonina, hormon responsabil cu reglementarea ceasului biologic al organismulului.
Actiune: emolianta, previne ateroscleroza, adjuvant in tratamentul calculilor renali, hraneste radacina parului, hipocolesterolemianta, carminativa(teniaza).
Mai mult, uleiul de nuci este considerat unul dintre cele mai fine si mai sanatoase din categoria uleiurilor culinare, fiind foarte bun si delicat nu numai pentru salate ci si in prepararea produselor de patiserie, deserturi.
Valori nutritionale medii la 100 ml:
Valoare energetica: 3700 kj/ 900 kcal
Proteine: 0 g
Carbohidrati: 0 g
Grasime: 100 g din care: acizi grasi saturati: 10 g
acizi grasi mononesaturati: 16 g
acizi grasi polinesaturati: 73 g
Colesterol: 0 mg
Compozitie: 100% ulei de nuci presat la rece
Recomandat pentru vegetarieni, vegani si pentru toate tipurile de mancare “raw food”- mancare cruda.
Atentie! Uleiul de nuca se rancezeste foarte usor. A se pastra intr-un loc intunecos, cu umiditate scazuta. Dupa deschidere, se va pastra la frigider.
Continut: 250ml